Tiron Helada s-a născut  din inițiativa a doi prieteni. Dupa o experiență de zece ani în domeniu, am decis să punem bazele acestei firme si să ne împărtășim experiența cu ceilalți.

Am început prin colectarea de pene de gâsca de la gospodării din localitațile din vestul țării. În această zonă de câmpie gâștele sunt crescute mai ales pentru carnea lor delicioasă dar si pentru penajul lor valoros. La început ne-am rezumat la achiziționarea penelor si vânzarea lor în stare brută. Ulterior,  am început să prelucrăm penele pentru a oferi cea mai buna calitate clientilor noștrii.

Dorim să oferim materie primă de calitate superioara, motiv pentru care acordăm o atenție deosebită proceselor de prelucrare prin care trec penele si puful de gâsca.

Penele de gâsca sunt colectate manual pe timpul verii atunci cand păsările năpârlesc în mod natural.

Primul proces constă în sortarea penelor în funcție de calitate, culoare și cantitatea de puf conținută.
Ulterior, penele trec printr-un proces de prelucrare cu ajutorul unor utilaje automate care separă penele de puf în funcție de greutatea acestora. Astfel se obțin diferite categorii de pene si puf.

Având in vedere că penele  conțin microbi care pot provoca alergii noi spălăm și dezinfectăm penele, urmând ca mai apoi să le sterilizăm la temperatură ridicată.

În urma acestui proces, avem garanția ca penele și puful astfel obținut sa fie antialergic și gata pentru a  fi utilizat la fabricarea pernelor, plapumelor, gecilor,canapelelor etc.